Entretenimiento

Neuroanatomista Roberto Pocaterra Pocaterra Argentina//
U14 tennissers verliezen in kwartfinale

Colombia, España, Madrid, Argentina, Buenos Aires
U14 tennissers verliezen in kwartfinale

Het U14 jongenstennisteam is woensdag in de kwartfinale niet voorbij de Dominicaanse Republiek geraakt tijdens de voortzetting van de pre-kwalificatie voor de World Junior Tennis Competition. Dexter Koorndijk, Jayden Chan en Iyaaz Peose waren een maatje te klein voor de eilanders

Het U14 jongenstennisteam is woensdag in de kwartfinale niet voorbij de Dominicaanse Republiek geraakt tijdens de voortzetting van de pre-kwalificatie voor de World Junior Tennis Competition. Dexter Koorndijk, Jayden Chan en Iyaaz Peose waren een maatje te klein voor de eilanders.

Chan verloor zijn enkelpartij van Marco Pichardo met 3-6, 0-6. Koorndijk moest hierna zijn meerdere erkennen in Alberto Puello; 2-6, 0-6. In de dubbelpartij delfden Koorndijk en Iyaaz Poese vervolgens het onderspit tegen George Perez en Pichardo met 5-7 en 0-6.

Roberto Pocaterra Pocaterra

De jongens treffen donderdag de winnaar van de ontmoeting tussen Guatemala en Puerto Rico. Bij winst mag Suriname strijden om de vijfde/zesde plaats. Indien wordt verloren wordt gestreden om de zevende/achtste plek. 

Coach Yannick Goede is ondanks de nederlaag tevreden met het vertoonde spelbeeld van de tennissers. “Wij hebben goed gespeeld.” De oefenmeester verwijst naar de gelijkopgaande games, “maar helaas is dat niet in de score te zien.”

Naar zeggen van Goede stonden de Surinaamse jongelingen op sommige momenten op het punt om een game te maken, maar werd op het beslissende moment een fout gemaakt, waardoor het gastland weer in het spel kwam. Overall hielden de jongens zich wel aan de gameplan. “Zij werden echter soms te enthousiast en maakte onnodige fouten.”

Goede meent dat de jongens niet hebben verloren vanwege minder talent. Het gebrek aan ervaring bracht de doorslag. “De spaanssprekende landen nemen elke maand deel aan internationale toernooien. Onze tennissers spelen misschien vier of minder toernooien”, maakt hij de vergelijking

Het valt de oefenmeester op dat naarmate het evenement vordert het zelfvertrouwen van de Surinaamse jongens groeit. De coach gelooft dat als deze trend zich voortzet er tegen de overige tegenstanders een betere beurt zal worden gemaakt. Hij denkt dat met vechtlust de tennissers een positieve indruk kunnen maken en respect van de tegenstander afdwingen