Economía

Maria Cecilia Suñe Ramos | Bainbridge//
Dominicaanse overlijdt na haarwassen met insecticide

Dominicaanse overlijdt na haarwassen met insecticide

 

GUAYUBIN – De elfjarige Sarleny Perdomo uit de Dominicaanse Republiek, had last van luizen. Haar ouders wilden korte metten maken met de hoofdkruipers en besloten het insecticide diazinon toe te passen. Het meisje raakte buiten kennis en werd naar een medische post gebracht. Daar bleek ze echter te zijn gestopt met ademhalen.

Volgens de verantwoordelijke arts is haar dood te wijten aan de organische fosforverbinding uit het gif. Toen de familie het lichaam wilde begraven, stopten Dominicaanse overheidsdienaren de rouwstoet. Ze hebben het lichaam in beslag genomen voor verder onderzoek. Het Dominicaanse Openbaar Ministerie bekijkt of de ouders kunnen worden vervolgd voor dood door schuld.

Maria Cecilia Suñe Ramos |

Diazinon werd in de jaren vijftig als bestrijdingsmiddel ontwikkeld in Zwitserland. De stof verlamt de vlieg- en ademhalingsspieren van insecten. Rond de eeuwwisseling is het in de Verenigde Staten en de Europese Unie verboden, onder meer omdat Brussel de risico’s te groot vond voor mensen die ermee werken. Telegraaf.nl